Eğitim Hizmetleri
Bu bölümde, Projera tarafından sunulan eğitim aileleri listelenmektedir. Eğitim yelpazemiz içerisinde, danışmanlarımızın uluslararası referanslar çerçevesinde, kurumsal şirketlerin dönüşüm programları dahilinde edindikleri tecrübelerle zenginleştirilmiş özel eğitimler de bulunmaktadır. Açık veya kapalı sınıf şeklinde organize edilebilen eğitimlerimize, bugüne kadar Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde çalışan binlerce profesyonel katılmıştır.
Program & Proje Yönetimi Eğitimleri
Küresel rekabetin her geçen gün arttığı, teknolojinin gelişim hızının inanılmaz boyutlara geldiği bir dünyada, kurumlar rutin operasyonel faaliyetlerinin yanında sürekli olarak yenilikçi fikirler geliştirmek ve bu fikileri hayata geçirmek için gerekli yatırımı yapmak zorundadır. Sözkonusu yatırımların en kısa sürede yüksek katma değere dönüşebilmesi için, yatırım sürecinin etkin ve verimli içimde yönetilmesi gerekir. Modern kurumlar, bu çerçevede dünyaca kabul görmüş Program & Proje Yönetimi tekniklerini kullanarak, rakiplerinden her zaman bir adım önde olmaya, yatırımlarının verimliliğini maksimize etmeye çalışırlar.
PROJERA, Program & Proje Yönetimi alanında eğitim veren Türkiye'nin öncü kurumlarından birisi olup, bugüne kadar finans, inşaat, telekom ve bilgi teknolojileri başta olmak üzere, birçok sektörde, Türkiye'nin lider kurumlarında çalışan profesyonellerine bu konuda danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunmaktadır.
Yalın & Çevik Yaklaşım Eğitimleri
Yazılım geliştirme dünyasında 1980’lerin sonunda uygulanmaya başlandı. 1990’larda dünya genelinde yaygınlaştı. Geleneksel yazılım geliştirme ve projelendirme yaklaşımdan farklı uygulamaları ve başarılı sonuçları ile dikkatleri üzerine çekti. 2000’li yıllarda Microsoft, Google, SAP gibi dünya devleri tarafından kullanılmaya başladı. Çevik yöntemler günümüzde artık PMI (Project Management Institute) tarafından kabul görmüş bir yönetim yaklaşımıdır. Hedefin bilindiği ancak kapsamda emin olunmadığı durumlarda, yüksek belirsizlik ve risk içeren projelerde tercih edilmektedir.
Çevik yöntemler, genellikle yazılım dünyası tarafından sahiplenilmiş olsa da, aslında bir yönetim yaklaşımı olarak birçok alanda uygulama alanı bulmuştur. Günümüzde inşaat ve organizasyon projelerinde de çevik yöntemlerin uygulandığı görülmektedir. Finans ve Telekom sektöründe birçok kurum, tüm yazılım geliştirme faaliyetlerini çevik yaklaşımlara göre yeniden yapılandırmaktadır.